pühapäev, august 10, 2008

Olümpiamängude avamine

Oli muidu pompöösne nagu seda eeldada oli kommunistliku reziimi puhul. Muidu vist eriti vaadanud poleks, kuid tahtsin vaadata kuidas Eesti sisse marsib. Miski sisetunne ütles, et nagunii on jälle enda tähelepanu võitmiseks miski lollusega hakkama saadud ja nii oligi. Meenutuseks et 2000 aasta expol oldi endaletähelepanutõmbamiseks miskit kummalised porgandid katusele pandud, ei tea kas selleks et kuvada kui kõva põllumajandusmaa või porganidmaa me oleme.
Kui siis lõpuks nägin sini-must- valget, nägin ka miskit imeliku värvi riietust meie sportlaste seljas. Selline neoonvärvides riietus tõi mulle paralleli filmiga Jan Uuspõld läheb Tartu,kus Jan algul edvistab „Heihopsti siin ma nüüd olen teie ees oma uhiuues kostüümis, vaadake mind.“ Eeldanuks põhjarahvalt miskit soliidsemat riietust, Soome, Norra olid korrektselt riides aga Eesti nagu miski Aafrika rahvas, kes samuti kandsid seal kõige kirevamaid kostüüme hea et veel tantsu ei hakatud vihtuma, et „Oi kaera-jaan oi kaera-jaan karga välja kaema“.
Samas Austraalia oli „varastanud“ Eesti riietuse olles just meie lipuvärvides dressides, loogiline oleks et Austraalial on selline papakoi värvi riietus ja Eestil Austraalia dress, aga nagu ilmas ikka must pole alati must ja valge on teinekord hall.

Kommentaare ei ole: